Välj soffa - 3 stilar att inspireras av då du väljer soffaINREDNINGSPROFFSET TIPSAR:

3 STILAR ATT INSPIRERAS AV DÅ DU VÄLJER SOFFA

 

Jannice Wikstrand är inredaren och feng shui-experten bakom bloggen Add Simplicity. Här berättar hon om tre stilar och vad du bör tänka på när det gäller val av färger, material och proportioner på din soffa. KLASSISK STIL

”Generellt sätt kan man säga att en Howardmodell hjälper till att skapa en klassisk stil. De små tassarna med hjul fram är ett tidlöst signum. Beroende på vilken kulör man väljer på sin soffa, upplevs soffan mer eller mindre klassisk. En basfärg som beige upplevs exempelvis mer klassisk än en i rosa, som flirtar mer med vår samtid och vad som är trendigt nu. Samspelet mellan vald kulör och soffans modell är viktigt för helheten.”

Elegant klassisk grå blå linnesoffa och mönstrad matta i vardagsrum


MODERN STIL

”Den moderna stilen åstadkommer man med enkla former. En rak, kantiga soffa som ovan gör att intrycket blir mer strikt och upplevs enkelt, modernt och okomplicerat. När man väljer en kantig soffa som Palmdale nedan, är det viktigt att tänka på motsatsförhållandena för att skapa balans. Här har man exempelvis valt runt bord för att mjuka upp. Väljer man däremot ett soffbord i kantigt utförande kan det räcka med en stor yvig bukett i rund vas på bordet för att skapa balans.”

Modern sammetssoffa och ryamatta i vardagsrum

”Soffan Devon som jag har i min studio ger också ett modernt intryck men känns klassisk i valet av färg. En greige soffa i sett utförande kommer att fungera år ut och år in. Här stylat med ett kantigt bord, men blir mjukare tillsammans med de rundade fåtöljerna i annan kulör, vilket markerar dem och gör dem ännu tydligare i sitt formspråk.”


Elegant modern beige sammetssoffa och ullmatta i vardagsrum från Layered


HOTELL-LYX

”Är man ute efter att skapa en iögonfallande stil som andas dekadens, hotellyx och exklusivitet, ja då är det bra att gå "all in" på allt. Formspråket får gärna vara generöst, materialet är sammet och kulören färgstark - ju mer färger, desto mer överdådigt blir det. Vill man hellre gå på basfärger som grått och beige, blir stilen mer nedtonat klassisk, men sammetsmaterialet ger ändå lyxen som man ändå vill åt i denna stil.”

Elegant modern blå sammetssoffa och ullmatta i vardagsrum från Layered


SE ALLA VÅRA SOFFOR


Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.