Elle Decoration Awards

Ett unikt samarbete mellan Layered och det hypade danska bomsterkollektivet Poppykalas vinner nu designpris på Elle Decoration Awards 2020 med motiveringen "Färgglädje från blomsterriket och en trendkänslig fingertoppskänsla gör dessa mattor till årets mesta vill ha-objekt för hemmet." 

Färgstark mönstrad ullmatta med blommor rosa orange gul blå


Poppykalas skapar interaktiva och oväntade installationer och inom ramen för det här samarbetet har Thilde, tillsammans med Layereds grundar Malin Glemme skapat
en limiterad kollektion som säljs i utvalda butiker och online.

"Jag måste ha träffat något som folk saknat i sina liv – utan att de visste. Kanske var det något med det estetiska universum och färgpaletten som blommor ger, där jag använder många färger och helst pastellfärger i kombination med kontrastfärger"
säger Thilde Maria Kristensen, Grundare av
Poppykalas.


"Det är fantastiskt roligt att människor är redo för att ta steget och våga lite mer i sin inredning och sina hem,"
säger Malin Glemme, grundare av Layered. "Jag var säker på att det skulle bli ett fantastiskt designsamarbete, men mottagandet har varit överväldigande."


Färgstark mönstrad ullmatta med blommor lila orange gul blå

Hur ser du på inredningstrenderna framåt, och vilken roll spelar The Secret Garden i detta sammanhang?

"Jag tror att responsen från The Secret Garden är ett tecken på att vi rör oss från slit-och-släng-mentaliteten som funnits länge, och nu går mot en mer långsiktig och hållbar syn på inredning där manvärdesätter varje objekt högre, och ser dem som en del av en större helhet. Vi säljer slut så fort vi får in nya mattor, och det är också fantastiskt att kunderna är beredda på att vänta länge på något de verkligen vill ha." 
Varifrån kommer din inspiration Thilde, och hur skapades Poppykalas?

"Jag skapade mitt blomsterkollektiv efter att ha blivit mamma till mina döttrar Sonja och Iris. Jag ville ha ett jobb som gav mig mer glädje och frihet att vara med mina barn. Leken, kreativiteten och kärleken till blommorna kommer från min farmor."

"Min farmor målade blommor med oljemålning i en speciell 3D-teknik där blommorna kommer ut ur bilden. Hennes gård i danska Thy var som Villa Villakulla, där gjorde man allt, målade på väggarna och skapade blommig dekor direkt på golvet. Gården var omgiven av vallmo, ”poppy” på engelska och det var också hennes  favoritblomma."Mattorna är handgjorda i naturmaterial som ull och tencel, och inspirationen bakom designsen är som namnet antyder: En hemlig trädgård full av organiska färger och former.


SE KOLLEKTIONEN


LÄS MER OM LAYERED x POPPYKALAS HÄR

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.