&noscript=1" /> Om oss | Layered

OM OSS

Layered är ett svenskt varumärke som erbjuder kvalitetsmattor och möbler i modern skandinavisk design. Varumärket lanserades 2015 med en vision om att skapa unik design inspirerad av olika typ av konstformer inom mode, arkitektur, fotografi och kultur.

Layereds grundare Malin Glemme designade en matta som en vävare i Indien producerade och efter det lanserade hon den första kollektionen av bomullsmattor. Visionen bakom varumärket är att på ett nyskapande sätt applicera andra konstformer syn på design och uttryck på inredning och skapa ett varumärke som både tänker och agerar annorlunda. Efter ett år så tog Layered ett nytt steg och lanserade sin första möbelkollektion i egen design. Layereds vision är att skapa tidlösa möbler och mattor för moderna och eleganta hem.
MILJÖ & HÅLLBARHET

Layered arbetar med högkvalitativa material för att främja en hållbar konsumtion. Vi tillverkar våra mattor och egendesignade möbler av de finaste naturmaterial, såsom ull och lin. Dessa är biologiskt nedbrytbara vilket innebär att de är förnybara material. Layered står för att skapa produkter med ett långsiktigt perspektiv. Våra materialval är noga utvalda för att erbjuda den bästa kvalitén som står sig i många år. Fjädrarna och plywooden i våra möbler är från återvunna källor.

Sedan 2016 är Layered medlemmar i Stockholms klimatpakt som informerar om hur företag långsiktigt kan arbeta förebyggande med kvalitet, miljö, och arbetsförhållanden. I ett led att minska belastningarna på miljön sker transporter från produktionsländerna huvudsakligen via båt. Våra möbler produceras i närliggande länder som Estland och Litauen vilket betyder korta leveranssträckor.  

En av Layereds mattkollektioner är gjorda av återvunna PET-flaskor genom en innovativ teknik. Plasten från flaskorna smälts, och blir till tunna plasttrådar som spinns till garn. Av garnet vävs mattorna för hand, och materialet känns, ser ut som och har samma textur som en traditionell ullmatta.

LAYERED HÅLLBARHETSPLAN


FABRIKER

Varumärket har samarbetspartners i Sverige, Europa och Asien där produktionsländerna är utvalda utifrån efter specialkompetens för att bevara lokala och traditionella hantverkstekniker. I varje land så följer Layered nationella lagar och regler. Varje matta och möbel genomgår en noggrann kvalitetskontroll för att säkerhetsställa att varje produkt uppfyller våra krav.

Om du vill veta mer om vår produktion eller miljöfrågor så är du välkommen att höra av dig till oss så svarar vi gärna på dina frågor!

 

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.