Stylingråd I Få tips direkt från våra inredare I Layered

VILL DU HA TIPS HUR DU SKA TÄNKA NÄR DET GÄLLER DIN NYA MATTA ELLER MÖBEL? LÅT OSS HJÄLPA DIG!


På Layered erbjuder vi gratis inredningskonsultation där du kan få hjälp och råd om hur du kan tänka gällande vilket materialval, färg eller storlek som passar ditt hem bäst. Använd vår guide nedan eller använd vårt ONLINEFORMULÄR.

VÄLJ FÖRST VILKET RUM DU SKA INREDA:VILL DU HA PERSONLIG HJÄLP?

Klicka HÄR för att svara på några korta frågor, så återkommer en av våra inredningskonsulter till dig med skräddarsydda råd.

Du är också mycket välkommen att boka ett personligt möte, helt kostnadsfritt.
Klicka
HÄR för att boka.
JAG ÄR INTE SÄKER PÅ VAD JAG ÄR UTE EFTER, MEN JAG VILL HA EN STIL SOM JAG INTE TRÖTTNAR PÅ. HUR SKA JAG TÄNKA?

Det här är en mycket vanlig, och bra fråga! Det är väldigt viktigt att tänka långsiktigt när du inreder ditt hem. Det korta svaret är att välja en klassisk möbel i en tidlös färg och matcha den med en matta som antingen har ett mönster som tar upp samma färgnyanser (inte exakt samma dock!), eller en som accentuera den.

 HUR SKA JAG TÄNKA NÄR JAG VÄLJER FÄRGER FÖR EN SÅDAN STYLING?

I vårt sortiment så är färgerna gray sand, midnight blue och smoky gray utmärkta val, eftersom de passar bra med alla slags golv och bokstavligen alla mattor i sortimentet. Det enda du behöver tänka på är att inte välja en matta i exakt samma färg då det ger ett platt intryck. Ett exempel är gray sand med en av de mönstrade mattorna, till exempel vår Onyx matta och även Shaggy Mocha Melange ryamatta, eftersom de plockar upp färgen och accentuerar den på ett slående sätt - antingen med sitt mönster eller med dess struktur.

FÖR MER RÅD GÅ TILL ONLINEFORMULÄRET

JAG INREDER MIN MATSAL, OCH JAG VILL HA EN VACKER MATTA - MEN VILKEN SKA JAG VÄLJA?

I matsalen är det viktigt att välja en matta med bra hållbarhet, eftersom detta rum ofta används många gånger om dagen. Vi rekommenderar definitivt en matta i ull  eller ullmix, eftersom ullen är naturligt resistent och är mest lättskött.

FÅ MER MATSALIDÉER HÄR


VAD ÄR VIKTIGAST ATT TÄNKA PÅ NÄR JAG VÄLJER MIN NYA SOFFA?

Främst tre saker: Materialet på soffan är avgörande för den inredning du vill ha i ditt hem, liksom färg - ljusa och mörka nyanser skapar helt olika stil. Sist men inte minst; stil och form.


LÄR DIG MER I VÅR STORA SOFFGUIDE


VILKEN STORLEK PÅ MATTAN BEHÖVER JAG TILL MIN DUBBELSÄNG?

Storleken på mattan är det viktigaste att få rätt för att skapa den mest optimala inredningen. Det finns två huvudalternativ här: 1) Sängen och sängborden placeras helt på mattan. Du behöver cirka 40 cm - 80 cm på varje sida, vilket gör storleken 250x350 cm det bästa alternativet. 2) Sängen placeras på mattan med borden utanför. Då rekommenderar vi att du väljer storlek 200x320 cm eller 180x270 cm.

LÄS MER I VÅR MATTGUIDE


VILKEN STORLEK MATTAN BEHÖVER JAG TILL EN 2-SITS SOFFA?

Återigen - Storleken på mattan är det viktigaste att få rätt! Precis som för sovrummet behöver du utrymme på vardera sidan av soffan för att skapa ett balanserat rum, minst 20 cm men sikta på runt 40 cm, eftersom för lite space gör att rummet ser trångt ut. Du kan välja att placera alla möbler på mattan och om du har utrymme är det en bra rekommendation. Då är storleken 300x400 perfekt, eller 250 x 350 om du har den minsta storleken på soffan. Om du föredrar att placera soffan och soffbordet på mattan och hålla andra möbler åt sidan, är storleken 250x350 eller 200x320 att föredra. En tredje och härlig styling är att ha två soffor placerade mittemot varandra.

LÄS MER I VÅR GUIDE


VILL DU HA PERSONLIGA RÅD?

Vill du ha mer hjälp? Använd vårt ONLINEFORMULÄR så återkommer vi med skräddarsydda råd.Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.