Soffguide - Fyra sätt att placera din soffa eller soffgrupp.INREDNINGSPROFFSET TIPSAR:

HUR SKA MAN PLACERA SIN SOFFA?

En bra möblering är a och o för en lyckad inredning. Har man inte en trygg, harmonisk möblering kommer man aldrig trivas i sin soffa. Här berättar Jannice Wikstrand, inredaren och feng shui-experten bakom bloggen Add Simplicity om fyra sätt att placera din soffa eller soffgrupp. Möbleringsguide soffguide mattguide vardagsrum från Layered

KLASSISK MÖBLERING
En klassisk formation som oftast syns mot en vägg, men även denna möblering fungerar att flytta ut i rummet. Då har man exempelvis plats för ett bord bakom soffan, eller varför inte ett skrivbord eller mot väggen bakom, en bokhylla. Om du väljer att placera din soffa mot en vägg, flytta ALLTID ut den 7-10 cm. Luften mellan väggen och soffan, ger en skugga, som gör att rummet upplevs luftigare och rymligare. Att trycka in en soffa mot väggen kan upplevas ängsligt och förminskande.


Möbleringsguide soffguide mattguide vardagsrum från Layered

L-FORMAD MÖBLERING
Denna formation kan också ersättas med en hörnsoffa - dock ger en hörnsoffa ett mer kompakt intryck än två soffor. Bordet mellan dessa soffor lättar upp och ger möbleringen ett skönt flöde. L formen riktas mot rummets dörr. Alltså öppnar upp rummet och sittplatsen.


Möbleringsguide soffguide mattguide vardagsrum från Layered

SOFFOR MITTEMOT VARANDRA
I detta fall möts man av en soffas rygg när man går in i rummet. Är det tryggt? Både ja och nej. En möblering av detta slag gör att man kompenserar ett avlångt rum och bromsar flödet något och gör det mer balanserat. För att förhindra otrygghet är det fint att sätta ett bokbord bakom den soffan som man möter ryggen av. Här kan man placera en lampa, böcker, växt och annat vackert som möter blicken, samtidigt som tingen ger en känsla av trygghet när man sitter i soffan.


Möbleringsguide soffguide mattguide vardagsrum från Layered

LÄNGS SIDORNA
Genom att placera sofforna längs med rummet gör att man förbättrar flödet, om man har ett rum som upplevs brett och oproportionerligt. Detta är en vacker möblering om du exempelvis har en öppen spis och fler sittplatser som ska in på de tomma ytorna.
 

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.