&noscript=1" />
VI ERBJUDER GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ MATTOR & FILTAR INOM EU
| GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ MATTOR & FILTAR |

Leverans och returer

Här hittar du svaret på dina frågor angående leverans och retur.
 • Leverans

  LEVERANS 

  MATTOR

  Vi erbjuder fri frakt på mattor inom EU. Leveransen tar ca 7 dagar för lagerhållna mattor. Som standard levereras möblen till port/tomtgräns men tilläggstjänster finns att tillgå i kassaskedet om kunden önskar hjälp med inbärning. Leverans sker mellan 09:00 och 17:00, måndag-fredag och du kommer att få en sms-avisering före leveranstillfället. Om du som kund inte kan ta emot leveransen vid överenskommen tidpunkt debiteras du för ny fraktkostnad alternativ returkostnad om du har ångrat ditt köp.

  Leverans till resten av världen utförs vanligtvis av UPS, och det kommer ingen avisering före leverans.


  MÖBLER

  Vi erbjuder inte fri frakt på möbler utan beroende på vart du bor tillkommer en fraktkostnad vid beställning av möbler. Som standard levereras möblen till port/tomtgräns men tilläggstjänster finns att tillgå i kassaskedet om kunden önskar hjälp med inbärning. Leverans sker mellan 09:00 och 17:00, måndag-fredag och du kommer att få en sms-avisering före leveranstillfället. Om du som kund inte kan ta emot leveransen vid överenskommen tidpunkt debiteras du för ny fraktkostnad alternativ returkostnad om du har ångrat ditt köp.

  Inbärning finns som tilläggstjänst och går att välja i kassaskedet. Alla möbler kommer monterade så var därför noga med att mäta så att möbeln går igenom dörrposter och trappor. Layered reserverar sig för eventuella tilläggskostnader om produkten inte kan bäras in med standardinbärning. 

  Layered ansvarar för eventuellt skadad eller förlorad vara under transporten till kunden. Köparen ansvarar på motsvarande sätt för varan under retur på grund av utnyttjad ångerrätt.


  Transportansvar

  Layered ansvarar för eventuellt skadad eller förlorad vara under transporten till kunden. Kunden ansvarar för varan under eventuell retur. Kunden har ansvar för att mattan är ordentligt emballerad och kommer tillbaka i gott skick. Om kund behöver nytt emballage till returen får kund kontakta info@layeredinterior.com


  Tilläggstjänster

  Expeditionsavgift för tilläggstjänster förekommer.

  Alla möbler kommer monterade var därför noga med att mäta så att möbeln går igenom dörrposter och trappor. Layered reserverar sig för eventuella tilläggskostnader om produkten inte kan bäras in med standardinbärning. 


  Spåra leverans - Var är mitt paket?

  Fraktbolaget kontaktar dig 1-3 arbetsdagar innan leverans kan ske för att boka in ett tidsintervall för leverans. Under leveranstiden skickar vi ut statusuppdateringar per mejl. Om du som kund inte kan ta emot leveransen vid överenskommen tidpunkt debiteras du för ny fraktkostnad alternativ returkostnad om du har ångrat ditt köp.

   

 • Retur policy

  RETUR

  Om kunden vill ångra sitt köp skall det klart och tydligt meddelas Layered innan tidsfristen för ånger har gått ut. Kunden kan meddela Layered via telefon 08-16 70 06 eller via mejl info@layeredinterior.com. Kunden skall uppge namn, adress, ordernummer samt övrig relevant information. För specialbeställda varor som tillverkas på beställning erbjuds ingen ångerrätt. För att vara säker på ditt val rekommenderar vi att kunden beställer tygprover innan lagd order.

  Vid köp av lagerhållna produkter

  Vi erbjuder öppet köp och bytesrätt på alla lagerhållna varor där kunden står för returkostnaden. Retur ska ske inom 30 dagar från leveransdagen och varan ska vara oanvänd, hel och ren med samtliga etiketter kvar. Vänligen noter att Layered inte förser dig med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Vid retur vänligen kontakta oss på info@layeredinterior.com.

  OBS! Ingen returrätt på möbler som tillverkas på beställning eller mattor med specialmått.


  Vid köp av beställda mattor i standardstorlekar

  Vid köp av en matta som tillverkas på beställning gäller 30 dagar öppet köp förutsatt att mattan är tillverkad i en av våra standardstorlekar. För att kunna returnera en produkt så måste den vara i oförändrat skick med samtliga etiketter kvar. Vänligen noter att Layered inte förser dig med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Kunden debiteras för returkostnad. 

   

  Vid köp av specialbeställd eller måttbeställd vara

  Du har tre dagar på dig att ångra ditt köp innan produktionen av din vara startar. Efter att produktionen är igång finns det tyvärr ingen möjlighet att häva ditt köp. Detta gäller samtliga produkter som ej finns lagerhållna. 

   

  Förskottsbetalning

  För specialbeställda produkter eller ordrar som överstiger 30.000 kr betalas kostnaden via förskottsbetalning, men du kan inom tre arbetsdagar efter lagd order annullera eller ändra din beställning utan omkostnader. Vid betalning med förskottsfaktura kontaktar vi alltid kunden efter lagd order.

   

  Returfrakt 

  Skulle du vilja lämna tillbaka en vara står konsumenten själv för returfrakten. Uppmärksamma att varan ska vara oanvänd och med samtliga etiketter kvar. Vänligen noter att Layered inte förser dig med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Återbetalning gällande den returnerade varan görs till den ursprungliga köparens betalmetod efter att returen mottagits och godkänts av oss. Layered är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat.


 • Priser och hur du returnerar

  HUR DU RETURNERAR

  Möbler

  30 dagars öppet köp. Vid retur betalar kunden returkostnaden samt ansvarar för varans skick under returfrakten. Produkten ska returneras komplett och väl emballerad samt med kvitto. Om du är osäker på produkten skall du hantera den varsamt så att den går att returnera i nyskick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Layered förser inte med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Observera även att om du gjort dig av med lastpallen vid leverans, debiteras du ytterligare utöver standardreturen då en ny lastpall behöver beställas. 

  Om du av någon anledning inte är tillgänglig vid överenskommen tid för upphämtning av din vara, debiteras du som kund för en ny upphämtningstid.


  Returkostnad möbler:
  Sverige / Norge: 2495 SEK
  Övriga Europa: 2995 SEK
  Resten av världen: Offert


  1. För att göra en retur mailar du till info@layeredinterior.com senast 30 kalenderdagar efter det att du har mottagit dina varor. 
  2. När vi har mottagit och godkänt returen kommer återbetalning göras till det betalkort som användes när ordern gjordes. Alternativt kommer din faktura att makuleras.
  Mattor

  30 dagars öppet köp. Vid retur betalar kunden returkostnaden samt ansvarar för varans skick under returfrakten. Produkten ska returneras komplett och väl emballerad samt med kvitto. Om du är osäker på produkten skall du hantera den varsamt så att den går att returnera i nyskick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Layered förser dig inte med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Öppet köp gäller ej specialbeställda varor eller outletvaror. 

  Om du av någon anledning inte är tillgänglig vid överenskommen tid för upphämtning av din returnerade vara, debiteras du som kund för en ny upphämtningstid.

  Returkostnad små & mellan mattor: 
  Sverige: 695 SEK
  Norge: 995 SEK
  Övriga Europa: 1495 SEK
  Resten av världen: Offert

  Större mattor så som 300 x 400 cm:
  Sverige: 1495 SEK
  Norge: 2495 SEK
  Övriga Europa: 2995 SEK
  Resten av världen: Offert

  När du inkommit med önskemål om retur kontaktar vi dig för att bestämma upphämtningsdag eller var du kan överlämna varan till närmaste fraktombud. Vi skickar sedan ut fraktdokument via mail som du skriver ut och sätter fast på paketen. Kunden har ansvar för upphämtning, att varan är korrekt emballerad och är i fint skick.

  1. För att göra en retur mailar du till info@layeredinterior.com senast 30 kalenderdagar efter det att du har mottagit dina varor. 
  2. När vi har mottagit och godkänt returen kommer återbetalning göras till det betalkort som användes när ordern gjordes. Alternativt kommer din faktura att makuleras.

  Filtar, kuddar, skötselprodukter och dörrmattor

  30 dagars öppet köp. Vid retur betalar kunden returkostnaden samt ansvarar för varans skick under returfrakten. Produkten ska returneras komplett och väl emballerad samt med kvitto. Om du är osäker på produkten skall du hantera den varsamt så att den går att returnera i nyskick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Layered förser dig inte med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. 

  Om du av någon anledning inte är tillgänglig vid överenskommen tid för upphämtning av din retunerade vara, debiteras du som kund för en ny upphämtningstid.

  Returkostnad filtar, kuddar och skötselprodukter:
  Sverige: 199 SEK
  Norge: 199 SEK
  Övriga Europa: 249 SEK
  Resten av världen: Offert


  Om du inte fullföljer den bokade returen genom att till exempel inte skriva ut fraktdokumenten eller ej vara hemma vid upphämtning trots bestämd tid för upphämtning, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för utebliven upphämtning. Kunden skall tillse att det tydligt framgår vilken kund och vilket ordernummer som varan/varorna skickas från. Detta för att Layered skall kunna identifiera varan som din och för att återbetalning skall kunna ske snabbt och enkelt. Varan skall vara Layered tillhanda senast 14 dagar efter att fraktsedlar skickats ut. När kunden ångrar sitt köp betalar Layered tillbaka det belopp som kunden betalat för varan minus kostnaden för att returnera varan vars belopp omnämns här ovanför. På det belopp som återbetalas har Layered rätt att dra av en summa som motsvarar värdeminskning som eventuellt har uppstått, Denna värdeminskning kan bero på att kunden har använt eller begagnat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa egenskaper och funktion. Layered kommer använda samma betalmedel för återbetalning som kunden själv använt för den inledande affärshändelsen, om kunden inte uttryckligen kommit överens med Layered om något annat.

  Layered har dock rätt att vänta med återbetalningen tills dess att varan nått lagret eller att kunden på något sätt kan uppvisa att varan skickats till Layered, till exempel genom uppvisande av inlämningskvitto. När varan nått Layered betalar Layered tillbaka det belopp som kunden betalat för varan med undantag för eventuella värdeminskningar som nämnts i stycket ovan samt avdrag för returhanteringen.

  Vänligen noter att Layered förser dig inte med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. 

   

 • Reklamation

  Reklamation

  Skulle det vara något fel på din vara gör du en reklamation via info@layeredinterior.com så snart som möjligt efter fel har upptäckts. Beskriv felet eller skadan så utförligt som möjligt och bifoga bilder på skadan. Detta för att vi ska kunna bedöma ditt fall så bra som möjligt. Vi tar sedan kontakt med dig så fort vi kan för eventuell ersättning eller retur. Vid eventuell utbetalning sker detta inom 30 dagar från att ärendet blivit löst.

  Kunden har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på layeredinterior.com enligt gällande konsumentlagstiftning.

  Layered förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentlagstiftning. Vidare så följer Layered alltid Allmänna reklamationsnämndens riktlinjer.


  Transportskada

  Om din vara är skadad vid leverans ska detta dokumenteras av dig omgående samt anmälas till oss på Layered inom 24h. Syna paketet ordentligt innan du tar emot varan och signerar leveranssedeln. Om paketet är skadat, be chauffören om en notering på leveranssedeln innan du signerar och säkerställ att du får en kopia.

  Innan du signerar leveranssedeln:  

  • Gå igenom yttre och inre emballage som varan kom. Vid eventuell skada be chauffören om en notering på leveranssedeln innan du signerar den.

   Skicka följande till oss på Layered inom 24h efter du mottagit varan:

  • Bild på yttre och inre emballage
  • Bild på leveranssedel från transportören
  • Bild varan och dess skador
  • Text som beskriver ditt ärende
  • Vänligen skicka till info@layeredinterior.com.

   

  Viktigt: Vänligen behåll originalförpackningen och använd ej varan tills vidare.

   

Logga in

Please choose your country