&noscript=1" />
GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ MATTOR & FILTAR I EUROPA| 3-6 DAGARS LEVERANSTID
| GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ MATTOR & FILTAR I EUROPA |

Leverans och returer

Här hittar du svaret på dina frågor angående leverans och retur.
 • Leverans

  LEVERANS 

  MATTOR

  Vi erbjuder fri frakt på mattor inom EU. Leveransen tar ca 7 dagar för lagerhållna mattor. Som standard levereras varan till port/tomtgräns men tilläggstjänster finns att tillgå i kassaskedet om kunden önskar hjälp med inbärning. Leverans sker mellan 09:00 och 17:00, måndag-fredag och du kommer att få en sms-avisering före leveranstillfället. Om du som kund inte kan ta emot leveransen vid överenskommen tidpunkt debiteras du för ny fraktkostnad alternativ returkostnad om du har ångrat ditt köp.

  Leverans till resten av världen utförs vanligtvis av UPS eller FedEx, och det kommer ingen avisering före leverans.


  MÖBLER

  Våra möbler skickas endast inom EU.

  Vi erbjuder inte fri frakt på möbler utan beroende på vart du bor tillkommer en fraktkostnad vid beställning av möbler. Som standard levereras möblen till port/tomtgräns men tilläggstjänster finns att tillgå i kassaskedet om kunden önskar hjälp med inbärning. Leverans sker mellan 09:00 och 17:00, måndag-fredag och du kommer att få en sms-avisering före leveranstillfället. Om du som kund inte kan ta emot leveransen vid överenskommen tidpunkt debiteras du för ny fraktkostnad alternativ returkostnad om du har ångrat ditt köp.

  Inbärning finns som tilläggstjänst och går att välja i kassaskedet. Alla möbler kommer monterade så var därför noga med att mäta så att möbeln går igenom dörrposter och trappor. Layered reserverar sig för eventuella tilläggskostnader om produkten inte kan bäras in med standardinbärning. 

  Layered ansvarar för eventuellt skadad eller förlorad vara under transporten till kunden. Köparen ansvarar på motsvarande sätt för varan under retur på grund av utnyttjad ångerrätt.


  Transportansvar

  Layered ansvarar för eventuellt skadad eller förlorad vara under transporten till kunden. Kunden ansvarar för varan under eventuell retur. Kunden har ansvar för att mattan är ordentligt emballerad och kommer tillbaka i gott skick. Om kund behöver nytt emballage till returen får kund kontakta info@layeredinterior.com


  Tilläggstjänster

  Expeditionsavgift för tilläggstjänster förekommer.

  Alla möbler kommer monterade var därför noga med att mäta så att möbeln går igenom dörrposter och trappor. Layered reserverar sig för eventuella tilläggskostnader om produkten inte kan bäras in med standardinbärning. 


  Spåra leverans - Var är mitt paket?

  Fraktbolaget kontaktar dig 1-3 arbetsdagar innan leverans kan ske för att boka in ett tidsintervall för leverans. Under leveranstiden skickar vi ut statusuppdateringar per mejl. Om du som kund inte kan ta emot leveransen vid överenskommen tidpunkt debiteras du för ny fraktkostnad alternativ returkostnad om du har ångrat ditt köp.

   

 • Retur policy

  RETUR

  Om kunden vill ångra sitt köp skall det klart och tydligt meddelas Layered innan tidsfristen för ånger har gått ut. Kunden kan meddela Layered via telefon 08-16 70 06 eller via mejl info@layeredinterior.com. Kunden skall uppge namn, adress, ordernummer samt övrig relevant information. För specialbeställda varor som tillverkas på beställning erbjuds ingen ångerrätt. För att vara säker på ditt val rekommenderar vi att kunden beställer tygprover innan lagd order.

  Vid köp av lagerhållna produkter

  Vi erbjuder öppet köp och bytesrätt på alla lagerhållna varor där kunden står för returkostnaden. Retur ska ske inom 30 dagar från leveransdagen och varan ska vara oanvänd, hel och ren med samtliga etiketter kvar. Vänligen noter att Layered inte förser dig med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Vid retur vänligen kontakta oss på info@layeredinterior.com.

  OBS! Ingen returrätt på möbler som tillverkas på beställning eller mattor med specialmått.


  Vid köp av beställda mattor i standardstorlekar

  Vid köp av en matta som tillverkas på beställning gäller 30 dagar öppet köp förutsatt att mattan är tillverkad i en av våra standardstorlekar. För att kunna returnera en produkt så måste den vara i oförändrat skick med samtliga etiketter kvar. Vänligen noter att Layered inte förser dig med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Kunden debiteras för returkostnad. 

   

  Vid köp av specialbeställd eller måttbeställd vara

  Du har tre dagar på dig att ångra ditt köp innan produktionen av din vara startar. Efter att produktionen är igång finns det tyvärr ingen möjlighet att häva ditt köp. Detta gäller samtliga produkter som ej finns lagerhållna. 

   

  Förskottsbetalning

  För specialbeställda produkter eller ordrar som överstiger 30.000 kr betalas kostnaden via förskottsbetalning, men du kan inom tre arbetsdagar efter lagd order annullera eller ändra din beställning utan omkostnader. Vid betalning med förskottsfaktura kontaktar vi alltid kunden efter lagd order.

   

  Returfrakt 

  Skulle du vilja lämna tillbaka en vara står konsumenten själv för returfrakten. Uppmärksamma att varan ska vara oanvänd och med samtliga etiketter kvar. Vänligen noter att Layered inte förser dig med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Återbetalning gällande den returnerade varan görs till den ursprungliga köparens betalmetod efter att returen mottagits och godkänts av oss. Layered är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat.


 • Priser och hur du returnerar

  HUR DU RETURNERAR

  Möbler

  Våra möbler skickas endast inom EU.

  Alla våra möbler tillverkas vid beställnig och vi erbjuder inget retur- eller bytesrätt för våra möbler.

  Du har tre dagar på dig att ångra ditt köp innan produktionen av din vara startar. Efter att produktionen är igång finns det tyvärr ingen möjlighet att häva ditt köp. Detta gäller samtliga produkter som ej finns lagerhållna. 

  Mattor

  30 dagars öppet köp. Vid retur betalar kunden returkostnaden samt ansvarar för varans skick under returfrakten. Produkten ska returneras komplett och väl emballerad samt med kvitto. Om du är osäker på produkten skall du hantera den varsamt så att den går att returnera i nyskick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Layered förser dig inte med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. Öppet köp gäller ej specialbeställda varor.

  Om du av någon anledning inte är tillgänglig vid överenskommen tid för upphämtning av din returnerade vara, debiteras du som kund för en ny upphämtningstid.

  Returkostnad mattor: 
  Sverige: 495 SEK
  Norge: 495 SEK
  Övriga Europa: 495 SEK
  Resten av världen: Offert

  När du inkommit med önskemål om retur kontaktar vi dig för att bestämma upphämtningsdag eller var du kan överlämna varan till närmaste fraktombud. Vi skickar sedan ut fraktdokument via mail som du skriver ut och sätter fast på paketen. Kunden har ansvar för upphämtning, att varan är korrekt emballerad och är i fint skick.

  1. För att göra en retur mailar du till info@layeredinterior.com senast 30 kalenderdagar efter det att du har mottagit dina varor. 
  2. När vi har mottagit och godkänt returen kommer återbetalning göras till det betalkort som användes när ordern gjordes. Alternativt kommer din faktura att makuleras.

  Filtar, kuddar, skötselprodukter och dörrmattor

  30 dagars öppet köp. Vid retur betalar kunden returkostnaden samt ansvarar för varans skick under returfrakten. Produkten ska returneras komplett och väl emballerad samt med kvitto. Om du är osäker på produkten skall du hantera den varsamt så att den går att returnera i nyskick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Layered förser dig inte med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. 

  Om du av någon anledning inte är tillgänglig vid överenskommen tid för upphämtning av din retunerade vara, debiteras du som kund för en ny upphämtningstid.

  Returkostnad filtar, kuddar och skötselprodukter:
  Sverige: 199 SEK
  Norge: 199 SEK
  Övriga Europa: 249 SEK
  Resten av världen: Offert


  Om du inte fullföljer den bokade returen genom att till exempel inte skriva ut fraktdokumenten eller ej vara hemma vid upphämtning trots bestämd tid för upphämtning, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för utebliven upphämtning. Kunden skall tillse att det tydligt framgår vilken kund och vilket ordernummer som varan/varorna skickas från. Detta för att Layered skall kunna identifiera varan som din och för att återbetalning skall kunna ske snabbt och enkelt. Varan skall vara Layered tillhanda senast 14 dagar efter att fraktsedlar skickats ut. När kunden ångrar sitt köp betalar Layered tillbaka det belopp som kunden betalat för varan minus kostnaden för att returnera varan vars belopp omnämns här ovanför. På det belopp som återbetalas har Layered rätt att dra av en summa som motsvarar värdeminskning som eventuellt har uppstått, Denna värdeminskning kan bero på att kunden har använt eller begagnat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa egenskaper och funktion. Layered kommer använda samma betalmedel för återbetalning som kunden själv använt för den inledande affärshändelsen, om kunden inte uttryckligen kommit överens med Layered om något annat.

  Layered har dock rätt att vänta med återbetalningen tills dess att varan nått lagret eller att kunden på något sätt kan uppvisa att varan skickats till Layered, till exempel genom uppvisande av inlämningskvitto. När varan nått Layered betalar Layered tillbaka det belopp som kunden betalat för varan med undantag för eventuella värdeminskningar som nämnts i stycket ovan samt avdrag för returhanteringen.

  Vänligen noter att Layered förser dig inte med emballage vid retur. Du ansvarar för att packa din retur ordentligt så att den inte skadas under transporten. 

   

 • Reklamation

  Reklamation

  Skulle det vara något fel på din vara gör du en reklamation via info@layeredinterior.com så snart som möjligt efter fel har upptäckts. Beskriv felet eller skadan så utförligt som möjligt och bifoga bilder på skadan. Detta för att vi ska kunna bedöma ditt fall så bra som möjligt. Vi tar sedan kontakt med dig så fort vi kan för eventuell ersättning eller retur. Vid eventuell utbetalning sker detta inom 30 dagar från att ärendet blivit löst.

  Kunden har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på layeredinterior.com enligt gällande konsumentlagstiftning.

  Layered förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentlagstiftning. Vidare så följer Layered alltid Allmänna reklamationsnämndens riktlinjer.


  Transportskada

  Om din vara är skadad vid leverans ska detta dokumenteras av dig omgående samt anmälas till oss på Layered inom 24h. Syna paketet ordentligt innan du tar emot varan och signerar leveranssedeln. Om paketet är skadat, be chauffören om en notering på leveranssedeln innan du signerar och säkerställ att du får en kopia.

  Innan du signerar leveranssedeln:  

  • Gå igenom yttre och inre emballage som varan kom. Vid eventuell skada be chauffören om en notering på leveranssedeln innan du signerar den.

   Skicka följande till oss på Layered inom 24h efter du mottagit varan:

  • Bild på yttre och inre emballage
  • Bild på leveranssedel från transportören
  • Bild varan och dess skador
  • Text som beskriver ditt ärende
  • Vänligen skicka till info@layeredinterior.com.

   

  Viktigt: Vänligen behåll originalförpackningen och använd ej varan tills vidare.

   

ORDERS TO USA

 • ORDER TO USA
  At the moment you are only able to place orders from our website to New York. If you would like to place an order to another state you are welcome to contact our customer service.

  Important information!
  We do not ship furniture to the USA. It is possible to add to cart, but your order will be canceled as we cannot ship furniture to The States at the moment. For orders to the US, customs charges will not occur.  DELIVERY


  Rugs

  Delivery takes about 7-14 days for stocked items. Delivery normally takes place on weekdays between 8 am and 5 pm to the nearest gate or driveway. You will in general be notified by phone by the carrier the days before delivery for more information about the delivery day and time. If you as a customer cannot receive the delivery at the agreed time, you will be charged for a new shipping cost or alternative return cost if you have changed your mind. 

  SHIPPING COSTS

  Small rugs: 90 USD
  (160x230 cm, 180x270)

  Large rugs: 150 USD
  (220x300 cm, 250x350 cm, 300x400 cm)

  Door mats: 25 USD

  For questions regarding delivery, please contact info@layeredinterior.com.


  Furniture

  We do not sell furniture to The United States. It is possible to add to cart, but your order will be canceled as we cannot ship furniture to the USA at the moment.


  Transport liabilities

  Layered is responsible for any damage or lost goods during transport to the customer. The customer is responsible for the goods in case of return. Layered does not provide packaging in the event of a return. You are in charge of packing the rug accordingly to prevent damages during transport.


  Additional services

  Your order is shipped DDP which means that VAT and custom charges are included in the price.
  Expedition fee for additional services may apply.

  Be sure to measure so your products goes through door jambs and stairs. Layered reserves itself for possible additional costs if the product cannot be carried in with standard carrier.


  Track delivery - where is my package?

  The freight company will contact you 1-3 working days before delivery can take place to schedule a time frame for delivery. During delivery, we will send status updates by email. Most often, the delivery takes place between Mon-Fri 9 am and 5 pm and you will be contacted by the carrier one day before. If you as a customer cannot receive the delivery at the agreed time, you will be charged for a new shipping cost or alternative return cost. 

   

  RETURNS


  If the customer regrets a purchase, Layered has to be clearly notified before the deadline for return has expired (30 days from received goods). The customer is responsible for the return cost. Please specify name, address, order number, and other relevant information an email to info@layeredinterior.com

  Please note, Layered does not provide packaging in event of a return. You are in charge of packing the rug accordingly to prevent damages during transport.

  Purchase of stocked products in standard size

  You can always return your products within 30 days of the delivery date. This applies to the items we have in stock, regardless of product category. In order to return a product, it must be in its unchanged condition with all labels remaining. Layered does not provide packaging in event of a return. You are in charge of packing the rug accordingly to prevent damages during transport.

  The customer will be charged for the return cost.

  Purchase of custom made orders

  You have three days to cancel your purchase before the production of your item starts. After production has started, there is unfortunately no possibility to cancel your purchase. This applies to all products that are not kept in stock. 


  Purchase of furniture

  We do not sell furniture to The United States. It is possible to add to cart, but your order will be canceled as we cannot ship furniture to the USA at the moment.

  Purchase of cushions, blankets and doormats

  30 day open purchase. When returning, the customer pays the return cost and is responsible for the condition of the item during the return shipping. Please note that Layered does not provide packaging in the event of a return. You are in charge of packing the rug accordingly to prevent damages during transport. 

  Payment

  For special orders or orders over 30,000 SEK, the cost will be paid by way of prepayment, but you can cancel or change your order free of charge within 24 hours after placing the order.

  Return shipping

  If you want to return a product, the customer pays the cost for shipping. Please note that the product should be unused and with all labels left. Refund for the returned item is made to the original buyer's payment method after the return has been received and approved by us. Layered does not provide packaging in the event of a return. You are in charge of packing the rug accordingly to prevent damages during transport. Layered is not responsible for any shipping damage on return shipment, therefore return well packed. 

  Return Cost


  Rugs up to 250x350:
  600 USD

  Rugs above 250x350:
  1000 USD

Logga in

Please choose your country